сряда, 9 януари 2008 г.

Синьо утро

Утре живей, утре бъди
с нови очи, с ново лице,
с нова мечта, с нова надежда,
с нова любов, с ново сърце!

Сутрин - светлосиня,
сутрин - детски чиста,
сутрин ще ни срещне
със теб живот!*

Така звучи известната песен от близкото минало на Диана Експрес. И този пасаж пасва най-добре на сутринта на играчите на Левски след двубоят с Барселона от Шампионската лига, загубен с 5:0. Ето как протече и светлосинята заран за някои от лидерите на отбора:
Аерогара София. Футболистите на Левски се прибират след тежък двубой от Шампионската лига. Слънцето още не е изгряло. По-конкретно 5:00 сутринта. Играчите са умълчани, няма и какво да кажат. Всеки е сам в мислите си и се надява на по-добро бъдеще, въпреки тежката вечер. Но ето в резюме, кой как преживя ранните часове на 13 септември:

Георги Петков
След като се раздели със съотборниците си, Петков се върна у дома, в малката 5-етажна кооперация в центъра на София. Чудеше се дали да не легне веднага и да се впусне в сладък сън, който да го откъсне от реалността, но бе прекалено разтревожен и нервен. Слънцето вече изгряваше, но Георги не го свърташе на едно място. Искаше да свърши нещо полезно - и без това не бе вършил нищо такова от както избърса праха от секциите преди седмица. Пусна радиото, по което звучеше хита от преди 10 години на рапърите “Da Luniz - I`ve Got Five On It”**. Опита да намери утеха пред компютъра и влезна в Интернет. Бързо се отказа, тъй като някак си не искаше да има контакт със „Световната Мрежа”. Всъщност, с каквато и да е мрежа. Към девет сутринта, още буден, телефонът му иззвъня с химна на Шампионската лига. Прилоша му. Беше приятелката, която чакаше пред дома му и искаше да я пусне през вратата. И без това му бе станало навик. Георги й се разсърди, затвори телефона и се плонжира в леглото да спи. Този път уцели. От време на време проплакваше в присъница, когато му се привиждаха Андрес Иниеста и Карлес Пуйол.

Живко Миланов
Единственият, който не се прибра директно у дома след кацането в София. Направи няколко телефонни разговора и след половин час вече бе в кабинета на доктора на Левски. Оплакваше се от болки в петите, натъртени след многото подскачане около Рони. След кратък размисъл доктора му заяви, че няма какво да му предпише, но е препоръчително да пропусне домакинството на Левски срещу Барселона. Или поне да не пази Роналдиньо. В лек унес по-късно той се прибра у дома. Не сънува.

Веселин Минев
От целия състав на Левски, Веско Минев бе едиснтвеният, който бе усмихнат през цялото време. Това по-скоро бе една “зяпнала” усмивка. В главата му постоянно се въртяха различни образи, първо на “китния” стадион „Лаута” и нулевото реми преди четири месеца, после на митичния „Ноу Камп” и ... абе всъщност, резултата няма значение. Първо пред него прескачаха образите на Краси Димитров и Кирил Котев, след това на Ето’о и Роналдиньо.

Игор Томашич
Точно в 5:55 хърватският проектонационал е бил забелязан да обикаля магазините на “Витошка” с надеждата да си купи дъждобран и калеври с метални бутони. В крайна сметка е открил една сергия, от където си е купил за 5 лева детска шейна “Тобоган” с която да се пързаля цяла зима.

Елин Топузаков
Топчо се прибра умислен във втория си дом – билярдния клуб. Той бе единствения, който извлече реална полза от загубата с 5:0 в Испания. По време на обратния полет в самолета, в главата му се бе родила идеята за новата игра – “Билярд 5та топка”. Целта е да се вкарат пет последователни топки в един и същ джоб на име “Гошо” за 90 минути.

Димитър Телкийски
Мечо си припомняше как преди мача, в студиото на Шампионската лига членът на УС на “Левски” Георги Марков, може би под въздействието на пет бири, го нарече Телкисиньо, изтъквайки високата му импровизаторска класа. Въпреки това той се чувстваше повече като Телкидзе или Телкисян, както желаете.

Гонзо
След кацането в София, Гонзо се качи в старата BMW “петица” на негов приятел, изпуши пет цигари, и сякаш нищо не се бе случило. Той всъщност бе оптимист, тъй като показвайки завидни математически умения, пресметна, че изминалата седмица всъщност е добра за Левски – имаха положителна голова разлика от 8:5 за два мача.

Даниел Боримиров
Дани Боримиров се чудеше дали да не поиграе футбол още пет години на път за дома. Отговора реши да остави за след пет дни, когато щеше да се играе кървавото дерби с местния противник ЦСКА.

Христо Йовов
Пред дома си Христо Йовов бе посрещнат от тайнствен мъж с черни очила и черен шлифер, на чието дясно рамо бе избродирано тайственото “Agent 005”. Същият се идентифицира, като представител на NASA за Източна Европа. Йовов получи апетитно предложение да участва в програма на американската космическа агенция за изпращането на първата футболна топка на Марс. Агент 005 е бил впечатлен от успешната мисия до Луната на топката, която Йовов изрита в мача с Удинезе. Ицето обеща да се постарае да изпълни мисията до Марс в следващите пет мача на Левски в Европа. Ако успее да свърши задачата, Агент 005 му е обещал да прекръстят космодрума в Кейп Канаверал на негово име.

Мъри Стоилов
Прибирайки се у дома, хасковлията не бе песимист за представянето на Левски в Шампионската лига. В крайна сметка до края на кампанията на “сините” оставаха точно пет срещи.

* Цитат от песента Утро на “Диана Експрес”
** “Имам пет вътре”(англ.)
Източник: sport.plovdiv24.com 14:07 / 14.10.2006

вторник, 8 януари 2008 г.

Програма на Уефски ТВ

06:00 Психотроника - предаване за психично болни-Водещ Жаклинчо

06:30 Бразди – предаване за Обора на народа-с. Подуене

08.00 100 въпроса за Европейския съюз-Кои са Футболните идиоти на Европа?

09:00 Нашите пари-бизнес предаване за изгубването на парите от Шампионската лига

11:00 Бон Апети - кулинарно шоу: Как да си приготвим говеждо печено по финландски

11:30 Глобусът - предаване за туризъм : Тема на предаването: Любляна, Беверен, Тампере, Аалст и Антверпен

12:00 Десетте най – комични отпадания от ЕКТ – обзор на срещите на Уефски с Антверп, Тампере, Олимпия Любляна, Беверен, Аалст и други

12:30 Най-смешните говеда на планетата –развлекателно предаване

13:00 Най-хубавият малък публичен дом в Подуене- комедия-мюзикъл

14:00 Нивото на Перловската река в сантиметри- информация до под уя

15:00 Мууууунк - сериал

16:00 Такъв е животът – Репортажи от мачовете:ЦДНА – Динамо (Букурещ) 8:1; ЦДНА – Атлетико (Мадрид) 1:0; ЦДНА – Ювентус 4:1; Партизан – ЦДНА 1:4;ЦСКА – Борусия (Дортмунд) 4:2; ЦСКА – Аякс 2:0; ЦСКА – Байерн (Мюнхен) 2:1; ЦСКА – Ювентус 2:1;ЦСКА – Валенсия 2:1; Нотингам – ЦСКА 0:1; ЦСКА – Нотингам 1:0;ЦСКА – Реал Сосиедад 1:0; ЦСКА – Ливърпул 2:0; ЦСКА – Байерн (Мюнхен) 4:3; ЦСКА – Монако 2:0; ЦСКА – Монако 2:1; ЦСКА – Спарта Прага 3:0;ЦСКА – Ювентус 3:2;ЦСКА – Шахтьор (Донецк) 3:0;Ливърпул-ЦСКА 0:1,Баер Леверкузен –ЦСКА 0:1; ЦСКА-Баер Леверекузен 1:0

17:00 Чшайе шукарие Мариане-новини на Ромски

18:00 Море от любов – водещи Жаклин и Гретиен

19:14 Сеизмограф - предаване за анализи на случващото се на ГейАрена

20:00 Порнорама Обзор на Шампионска лига, сезон 2006/2007

20:30 Комиците-пресконференция с Тодор Батков и Наско Сираков

21:00 Предизвестена смърт- филм на ужасите(Бразилия), в главната роля Филипе Машадо

22:40 Фантазьорът - подуенски сериал, в главните роли Тодор еБатков, Н.Сираков и Муурчо Стоилов

01:18 ХХL- Участието на Уефски в Шампионска лига, сезон 2006/2007 (еротика)