вторник, 13 май 2008 г.

Левски най-после спечели дерби!

Левски победи сборния отбор на Чес Юнайтед с 3:2 (2:0) в демонстративен мач на малки вратички на официалния терен на стадион "Георги Аспарухов". В състава на "сините" се включиха вратарят Георги Петков, старши треньорът Велислав Вуцов и неговият помощник Емил Велев, Игор Томашич, Жоазиньо, Лусио Вагнер и Николай Димитров, който беше капитан.

За Чес Юнайтед играха участниците в шахматния супертурнир "М-Тел Мастърс" Василий Иванчук, който беше вратар, капитанът Веселин Топалов, Иван Чепаринов, Теймур Раджабов, Левон Аронян, Бу Сянджи, както и седемкратния носител на световната купа по плувен маратон Петър Стойчев и вицепрезидентът на ФИДЕ Зураб Азмайпарашвили. През първото полувреме от 10 минути левскарите имаха пълно превъзходство и с голове на Николай Димитров и Игор Томашич се оттеглиха на почивка с аванс от 2:0.

През втората част големината на игрището беше намалена и това даде шанс на Чес Юнайтед. Петър Стойчев вкара от дузпа, отсъдена за фаул на Емил Велев срещу Веселин Топалов. Томашич вкара втория си гол в срещата с глава за 3:1, а малко преди края Иван Чепаринов вкара от центъра на празна врата, след като Георги Петков през второто полувреме игра предимно в атака. След срещата, която се игра в почивния ден на турнира "м-Тел Мастърс", двата отбора получиха купи и индивидуални отличия.
www.sport1.bg